Bakker Weert Brood & Broodjes Limburgse Vlaai Gebak & Taarten Belegde Broodjes
Het assortiment van Bakker Vries in Weert

Geschiedenis

Jan Vries en Tonia Litjens zijn in mei 1952 samen een bakkerij begonnen aan de Vrakkerstraat te Boshoven. Bakkerij Vries was in die tijd een bakkerij met zowel brood als banket dat werd verkocht in de winkel en via bezorging. In 1966 werd de winkel vergroot en ging men ook levensmiddelen, zuivelproducten en groenten en fruit verkopen. Daarbij bleef de brood - en banketbakkerij het belangrijkste onderdeel van het bedrijf. In 1980 is het bedrijf overgenomen door Réne en Nelly Vries. In 1983 werd de winkel wederom verbouwd en werd de nadruk weer gelegd op brood en banket. In 1988 werd weer volledig op brood en banket overgegaan.

jantonia_400

In de afgelopen jaren heeft Bakker Vries verschillende veranderingen ondergaan. Al vrij vroeg werd duidelijk dat Bakker Vries een ambitieuze bakker is, die alleen met het beste genoegen neemt. Hiervoor is Bakker Vries dan ook herhaaldelijk beloond. Zo hebben ze maar liefst 5 keer het Limburgse kampioenschap en 3 keer het Nederlands kampioenschap binnen weten te slepen.

Bakker Vries hecht nog steeds erg veel waarde aan de kwaliteit van zijn producten. Daarom vindt er regelmatig vrijwillige kwaliteitscontrole plaats door het Nederlandse Bakkerij Centrum. Bij deze controle speelt hygiëne natuurlijk een belangrijke rol.

Sinds 2000 is Bakker Vries dan ook gecertificeerd voor HACCP, dat staat voor hoogwaardige kwaliteit en hygiëne, hiermee was Bakker Vries één van de eerste 100 van Nederland.